3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
3. a in 3. c
ŠOLA
PROJEKTI
NAPOVEDNIK Vrtec | Šola
60164 ŠOLA: 20.6.2019 od 16.30 do 18.00
Zaključek s starši na podružnični šoli Velka
60155 ŠOLA: 21.6.2019 od 8.00 do 13.00
Veselo v počitnice
60157 ŠOLA: 22.6.2019
Dvodnevni planinski izlet na Janče
60168 ŠOLA: 24.6.2019 od 9.00 do 10.00
Svečana podelitev spričeval
60169 ŠOLA: 24.6.2019 od 8.00 do 9.00
Proslava ob dnevu državnosti
DOGODKI Vrtec | Šola
NAGRADNI DAN
Učenci 6. b smo današnji športni dan preživeli ločeno od ostalih učencev. Izkoristili smo nagrado, ki smo jo prejeli marca za najboljšo pustno masko in točko.  Nagrado smo uresničili v gibalnem parku v avstrijskem Gamlitzu. Naplavali smo se, preizkusili svoje motorične spretnosti, se smejali in med ranovrstnimi aktivnostmi uživali v prijetnem druženju.  
ŠPORTNI DAN PLAVANJE
Učenci od 6. do 8. razreda so danes preživeli zadnji športni dan - plavanje - na bazenih v avstrijskem Cmureku. Uživali so v plavanju, spuščanju po toboganu in raznih vodnih igrah. Želimo, da bi tudi učenci od 1. do 5. razreda imeli jutri tako zabaven dan.
NAGRADNA VOŽNJA S KOČIJO
Vsi učenci  podružnične šole Velka so se vse leto trudili upoštevati pravila šolskega reda, dvanajst pa jih je izstopalo po svojem vedenju. Za te 'naj učence' je bil v ponedeljek organiziran prav poseben izlet. S kočijo in konjsko vprego so se odpeljali na Spodnjo Velko na turistično kmetijo Dreier. Tam so si ogledali nasade češenj in vinograd, v hiši pa razstavo likovnih del likovne kolonije likovnih pedagogov, ki je tam ustvarjala pretekli vikend. Vsi učenci so bili pogoščeni z okusnimi jagodami, češnjami, malinami in ribezom. Prijazna gospodinja Danica je spekla še okusne štručke, žejo pa so si pogasili z domačim jagodnim sokom. Vožnja s konjsko vprego in prijaznim kočijažem Stanetom je bila prava atrakcija  tudi za prebivalce Spodnje Velke, ki so nevsakdanjim potnikom prijazno mahali v pozdrav.
RAZREDNI MUZEJ IN VOŽNJA S KOČIJO
Učenci 3. a in 3. c so za učence ostalih razredov na Zg. Velki pripravili razredni muzej. V šolo so prinesli stare predmete in jih predstavili. Povabili so tudi g. Methansa, ki jih je pred mesecem dni popeljal po svojem etnološkem muzeju. Po predstavitvi so se učenci 3. a in 3. c s kočijo, ki so jo vodili konji, popeljali po Zg. Velki.
ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE V SLADKEM VRHU
Danes smo učenci od 1. do 9. razreda v Sladkem Vrhu uživali v slovesnem zaključku bralne značke. Gledališka skupina, ki jo vodi učitelj Simon, je pripravila poučen, a zabaven kulturni program, s katerim so nas skušali prepričati, da branje ni potrebno. Na koncu so ugotovili, da je brati vseeno kul, da je zabavno in nas bogati. V slovesnem delu nam je knjižničarka s pomočjo mentorjev BZ podelila priznanja in knjižne nagrade, česar smo bili zelo veseli. Ob koncu pa nas je iz kuhinje čakala še prijetna osvežitev.  
ODŠTEVAMO DO POČITNIC
Učiteljice smo na podružnični šoli Zgornja Velka za učence pripravile dejavnost: Odštevamo do počitnic. Napihnile smo balone in vanje skrile zanimive naloge. Učenci tako v podaljšanem bivanju vsak dan počijo balon in izvedejo aktivnost, ki je zapisana na lističu.                                                            Ob aktivnostih neizmerno uživajo. Več fotografij najdete v galeriji.