Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
Podaljšano bivanje
ŠOLA
PROJEKTI
NAPOVEDNIK Vrtec | Šola
DOGODKI Vrtec | Šola
GUBANJE IZ PAPIRJA - ORIGAMI 
Origami so zabavni in koristni tako za odrasle kot otroke. Spodbujajo otroško domišljijo in ustvarjalnost ter krepijo fino motoriko. Z ustvarjanjem si lahko popestrimo deževne dni. Potrebujemo le barvni papir in dobro voljo. Tako so nastali izdelki naših učencev. Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.             
RAZŠIRJEN PROGRAM
V času šolanja na daljavo izvajamo tudi dejavnosti Razširjenega programa – Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje, saj je gibanje in zdrav način življenja v tem času zelo pomembno. Za učence so ustvarjene ekipe v spletnem okolju MS Teams in zvezku OneNote, kjer se nahaja gradivo. Učencem so na razpolago športni izzivi, nasveti za samostojno izdelovanje različnih izdelkov, nasveti za sprostitev, predlogi za različne gibalne aktivnosti, posnetki plesnih koreografij, recepti za pripravo zdrave hrane in napitkov in še kaj zanimivega in poučnega se najde. Predvsem pa otroke spodbujamo, da se čim več gibajo, še posebej na svežem zraku. Z učenci se srečujemo tudi v živo, saj se radi pogovarjajo in izrazijo svoja mnenja, povedo svoje pomisleke, dvome, frustracije.  Cilje Rap-a uresničujemo tudi v okviru podaljšanega bivanja. Oglejte si vsebine in se pridružite – prav zabavno bo.      
ZANIMIV IN PESTER POUK S SPLETNIMI APLIKACIJAMI
Učitelji naše šole tudi po zaključku Erasmus+ KA1 projekta z naslovom IKT in brezplačna spletna orodja v izobraževanju: Drug način poučevanja in učenja pridno koristimo svoje pridobljeno znanje. Spletna orodja in brezplačne aplikacije, katerih smiselnost in uporabo smo se naučili v okviru projekta. Učitelje in učence smo v šolskih letih 2019/2020 in 2020/2021 naučili uporabljati precej spletnih orodij, kar se je pokazalo za zelo dobro potezo, saj nas je pandemija potisnila v morje novega načina izobraževanja od doma, pri čemer nam naučeno zelo koristi. Na naši šoli lahko trdimo, da nam je sodelovanje v projektu zelo koristilo in prineslo potrebno samozavest pri poučevanju na daljavo.
JUBILEJNI TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
V petek, 20. 11. 2020, smo obeležili dan slovenske hrane, katere osrednji dogodek je bila 10. obletnica Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Zaradi zapletenih epidemioloških razmer, ki jih imamo v državi, smo se letos tega projekta morali lotiti malo drugače. V tednu od 16. do 20. 11. smo izvajali dejavnosti povezane s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Načrtovane dejavnosti smo strnili v dokument in jih posredovali staršem otrok iz vrtca Sladki Vrh ter Zg. Velka. Tako so lahko otroci tudi doma začutili del vzdušja, ki so ga navajeni v vrtcu. V ponedeljek, 16. 11. 2020, smo se pogovarjali o pomembnosti zajtrka ter se z vsemi čutili seznanili z živili, ki sestavljajo tradicionalni slovenski zajtrk. Pri tem smo skrbeli za priporočene ukrepe NIJZ. Po končani dejavnosti smo otrokom ponudili med in ajdo v zrnju, tako so nastale abstraktne in sladke umetnine. V torek, 17. 11. 2020, smo spoznavali majhne, a zelo pomembne živali (čebele). Ogledali smo si posnetek, ki ga je pripravila Čebelarska zveza Slovenije. Spoznali smo delo čebelarja in kako pridobivamo med. Otroci so z navdušenjem opazovali posnetek ter radovedno postavljali vprašanja. Po ogledu posnetka so si otroci s pletenjem volne na kartonasto obliko izdelali čebelice, ki smo jih kasneje razstavili v skupnem prostoru vrtca. V sredo, 18. 11. 2020, smo se pogovarjali, zakaj je zajtrk pomemben. Otroci so z igro v kuhinji pripravljali raznolike in zdrave zajtrke. Otroci so reševali učne liste, na katerih so živali pripeljali do njihovega najljubšega zajtrka. V četrtek, 19. 11. 2020, so otroci uživali v izdelovanju pogrinjkov, ki smo jih naslednji dan uporabili za dekoracijo mize. Da pa smo se razgibali in sprostili, smo se odpravili na plezalno steno, kjer so otroci pokazali svoje spretnosti in po vrtcu se je slišal glasen otroški smeh. V petek, 20. 11. 2020, pa so si otroci zgibali servietke, pobarvali pogrinjke in z barvnimi listki, ki smo jih nabrali v naravi, dekorirali mizo. Seveda na njej ni manjkalo slastnih jabolk in dan prej pripravljenih pogrinjkov s servietami. Z velikim užitkom so otroci pojedli zajtrk in se ob njem pogovarjali, da je zelo zdrav. Po zajtrku smo ob spremljavi zapeli znano slovensko pesem Čebelar Ansambla Lojzeta Slaka ter zamigali ob zvokih strun. Tako je naš teden minil v prijetnem in zdravem vzdušju. Veseli smo bili, da so se tudi nekateri starši in otroci, ki so ostali doma, odzvali na naše pobude ter nam pošiljali fotografije njihovega ustvarjanja. Za vpogled, kako je naš teden izgledal, so fotografije naložene v spletni galeriji.     Vzgojiteljica Nina Ferk
JESENSKO USTVARJANJE NA PODRUŽNIČNI ŠOLI
Čeprav poteka šolanje na daljavo, smo se učenci podružnične šole veliko gibali na svežem zraku, se sprehajali, nabirali listje, jesenske plodove, ustvarjali in si tako okrasili ter polepšali naše domove s čudovitimi jesenskimi plodovi. Prepričajte se sami in si oglejte razstavo nekaterih naših izdelkov. Več fotografij najdete v galeriji.
USTVARJANJE DOMA V SKLOPU PODALJŠANEGA BIVANJA
Učenci OŠ Sladki Vrh tudi doma radi ustvarjajo. V sklopu podaljšanega bivanja so izdelovali iz odpadnega materiala, sestavljali so slike iz odpadlega listja, izdelovali svoje družabne igre in ropotuljice ter pomagali pri pogrinjkih za Tradicionalni slovenski zajtrk.                         


X
POSEBNA SPOROČILA V ZVEZI Z
VIRUSOM COVID-19 (Corona virus)
6. 11. 2020
V času šolanja na daljavo je poslovni čas šole prilagojen: 7:00 – 14:00.

Vse obiskovalce naprošamo, da se predhodno najavijo telefonsko
v tajništvu (02 645 57 50) ali po e-pošti.

Uradne ure tajništva in socialnega delavca: pon, sre, pet: 10:00 – 12:00
6. 11. 2020
V času od 9. 11. 2020 poteka pouk na daljavo za vse učence šole. O spremembah izvedbe pouka boste vsi starši sprotno obveščeni po e-pošti.
26. 10. 2020
Vrtec je v času od 26. 10. 2020 do nadaljnjega odprt z nujno varstvo otrok ob predhodni najavi staršev.
Ostanite zdravi!