Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
Skupina Želvice
ŠOLA
PROJEKTI
NAPOVEDNIK Vrtec | Šola
60735 ŠOLA: 21.4.2021
Šolsko tekmovanje v znanju naravoslovja - Kresnička
60702 ŠOLA: 22.4.2021 od 13.30 do 15.00
Šolsko tekmovanje iz matematike - Kenguru
60744 ŠOLA: 22.4.2021 od 8:00 do 13:00
Naravoslovni dan - DAN ZEMLJE
60742 VRTEC: 22.4.2021 od 9.00 do 11.00
UNICEFOVA DELAVNICA_OBNOVIMO NAŠO ZEMLJO
60724 VRTEC: 22.4.2021 od 9.00 do 11.00
DEJAVNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE
60723 VRTEC: 23.4.2021 od 9.00 do 11.00
DEJAVNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE
60745 ŠOLA: 23.4.2021 ob -
Letno fotografiranje učencev in otrok
60749 ŠOLA: 26.4.2021
Prvomajske počitnice
60743 VRTEC: 3.5.2021 od VES do TEDEN
Teden naravoslovnih poskusov
DOGODKI Vrtec | Šola
RAP - PLESNA DEJAVNOST
V sklopu RAP - ples zelo radi in veliko plešemo. Za vas smo pripravili plesno točko.     Želimo vam lep sončen dan!
OBELEŽITEV MATERINSKEGA DNE V VRTCU
 »Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.« (Tone Pavček)   Mesec marec, mesec, v katerem se prebuja pomlad, mesec, v katerem mamice praznujejo materinski dan. V vrtcu na to temo posvečamo veliko pozornosti, saj se zavedamo, kako izjemno vlogo imajo mame v otrokovem najzgodnejšem otroštvu in tudi kasneje v življenju. Dejavnosti in naše misli so bile v tem mesecu usmerjene v pripravo prireditve ob materinskem dnevu. Tudi v tem šolskem letu ni bilo nič drugače. Epidemija covid-19 in z njo povezani ukrepi so nas že drugo leto zapored prikrajšali za še en nepozaben dan v vrtcu. Dan, za katerega so otroci vlagali veliko truda z namenom, da bi presenetili in se pogumno predstavili svojim mamicam. Vzgojno-izobraževalno delo v vrtcu sedaj poteka v varnem mehurčku. Druženja med skupinami niso dovoljena, prav tako niso dovoljena neformalna druženja s starši, starimi starši in drugimi obiskovalci vrtca, ki so bogatili naše dejavnosti v vrtcu še nedolgo nazaj. Pa se kljub temu nismo predali. Strokovni delavci vrtca Sladki Vrh in Zgornje Velke smo skupaj z otroki vztrajno iskali načine in rešitve, kako bi pa le lahko, kljub razmeram, presenetili svoje mamice, babice. Po že ustaljeni praksi smo se strokovni delavci z otroki v vseh skupinah veliko pogovarjali, brali pravljice, slikali portrete svojih mamic, risali in slikali pomladne cvetlice, gubali zvončke, tulipane, lepili, izražali misli posvečene mamam, deklamirali, plesali in peli pesmi. V znak ljubezni otrok do svojih mam so otroci svoje igralnice in okna napolnili z razstavljenimi umetninami, ki so bile na ogled vsem, ki so hodili mimo vrtca, še posebej pa otrokovim mamicam. Pred vrtcem pa je bilo veliko smeha, medtem ko so si mamice ogledovale in prepoznavale lastni portret v ustvarjenih umetninah njihovih otrok. Vse, kar smo se naučili in pripravili za mamice, smo skrbno varovali kot največjo skrivnost. Pesmi, ples in deklamacije, voščila in igro smo posneli prav v vseh skupinah, pripravili filmčke ter jih v četrtek, 25. 3. 2021, posredovali mamicam na elektronske naslove kot presenečenje njihovih otrok. Verjamem, da je bilo presenečenje zagotovo edinstveno in da se je marsikateri mamici, babici zarosilo oko. Naša komunikacija se je že dolgo nazaj preselila v spletno okolje MS TEAMS, ki se je kot alternativa dobro vpeljala. Vsi v vrtcu pa si neizmerno želimo, da bi se ponovno lahko srečevali in družili tako kot nekoč. Vsi skupaj ohranjamo pozitivne misli in se veselimo dne, ko bo to spet mogoče. Ne samo ob materinskem dnevu, temveč skozi vso leto poiščimo priložnost, da se iskreno zahvalimo svojim mamicam in jim damo vedeti, da jih imamo neizmerno radi. Strokovni delavci vrtca Sladki Vrh in Zgornja Velka se zahvaljujemo vsem za povratne pozitivne misli. Vzgojiteljica Andreja Vezjak            
UČENCI RADI BEREJO
Učenci na naši šoli so v času šolanja od doma ponovno vzljubili branje. Povečalo se je namreč število izposojenih knjig pri učencih od 6. do 9. razreda. To nas zelo veseli, saj je branje eden od temeljev za uspešno življenje in sporazumevanje.
POMLADNO VELIKONOČNO USTVARJANJE NA PODRUŽNICI
V našo šolo je že prišla pomlad in z njo rožice, pirhi in piščančki, ki nam lepo krasijo učilnice in jedilnico. Vesele in mirne velikonočne praznike vam želimo učiteljice podaljšanega bivanja.  
GLASBA MED ODMORI
V 8. b smo si šolske odmore v svojem razredu popestrili. Učiteljico glasbe smo zaprosili za sintisajzer in tako lahko naš Anej vsak odmor čara svojo glasbo in nas navdihuje. Sošolci smo navdušeni, odmori v razredu, mehurčku, pa so prijetnejši.
VELIKONOČNI ČAS
Po prebujajoči se pomladi sledi tudi velika noč. Pred velikonočnimi prazniki smo z učenci 1. in 3. razreda izdelovali velikonočne košarice, piščančke in zajčke. Nastali so zanimivi izdelki.