Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
Športni dan
ŠOLA
PROJEKTI
NAPOVEDNIK Vrtec | Šola
59649 VRTEC: 20.4.2018 od 9.00 do 11.00
POHOD ZA MALI SONČEK
59593 ŠOLA: 21.4.2018 od 9.00 do 11.00
Državno tekmovanje iz matematike
59635 ŠOLA: 21.4.2018
ZŽS - Pohod po štajerskih gričih
59650 VRTEC: 22.4.2018 od 9.30 do 11.00
DEJAVNOSTI OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE
59619 ŠOLA: 23.4.2018 od 13.30 do 15.00
Podjetništvo
59651 VRTEC: 24.4.2018 od 10.00 do 11.00
Revija vrtčevskih pevskih zborov
59611 ŠOLA: 24.4.2018 od 17:00 do 19:00
Revija pevskih zborov
59642 ŠOLA: 4.5.2018 od 8.30 do 9.30
NPZ-slovenščina (6. in 9. razred)
59648 ŠOLA: 4.5.2018 od 8.30 do 14.30
Sodelovanje ob meji (VS Lichendorf)
DOGODKI Vrtec | Šola
ŠOLSKO TEKMOVANJE V ATLETSKEM MNOGOBOJU
Na današnji petek 13. aprila smo na šoli izvedli športni dan, ki je vsako leto znanilec toplejših dni in aktivnosti na prostem. Učenci od 6. do 9. razreda so se pomerili v atletskem mnogoboju (discipline: tek na 60 in 600/1000 metrov, met vortexa in skokih v višino ter daljino). Devetošolci so se pomerili tudi v medrazredni štafeti. Ponosni zmagovalci v mnogoboju so: Dekleta 6.-7. razred: 1. mesto Zala Gradišnik 7. a 2. mesto Maša Uran 7. a 3. mesto Tina Primožič 7. a Dečki 6.-7. razred: 1. mesto Matej Dvoršak 7. a 2. mesto Simon Kmetič 7. a 3. mesto Matej Majhen 7. a Dekleta 8.-9. razred: 1. mesto Maja Koman 8. a 2. mesto Kimi Nikl 8. b 3. mesto Špela Kolosovski 9. b Dečki 8.-9. razred: 1. mesto Jan Jančič 9. b 2. mesto Aljaž Košti 9. a 3. mesto Gašper Bezjak 9. a
KOŠARKARSKI TURNIR OŠ BIVŠE OBČINE MARIBOR PESNICA
V ponedeljek, 9. 4. 2018, je OŠ Pesnica organizirala finalni turnir štirih osnovnih šol bivše občine Maribor Pesnica v košarki za starejše dečke. Turnirja so se udeležile OŠ Pesnica, OŠ Kungota, OŠ Rudolfa Maistra iz Šentilja in OŠ Sladki Vrh. Favorit turnirja je bila OŠ iz Šentilja, saj je njihova šolska ekipa hkrati klubska ekipa KK I team, ki redno nastopa v slovenski košarkarski ligi. V polfinalu je OŠ iz Šentilja premagala OŠ Sladki Vrh, OŠ Pesnica pa OŠ Kungota. V tekmi za tretje mesto je bila OŠ iz Sladkega Vrha boljša od OŠ iz Pesnice, prvo mesto pa je osvojila OŠ Rudolfa Maistra pred OŠ Kungota. Vsem ekipam čestitamo za borbenost in športni fair play. Vodja ekipe OŠ Sladki Vrh Vojko Supanič
STROKOVNA EKSKURZIJA V MÜNCHEN
Letos smo v okviru dela z nadarjenimi učenci ponovno popeljeli skupino učencev iz 8. in 9. razreda na dvodnevno ekskurzijo v München. Izbrani učenci so s svojim znanjem in dosežki na kulturnem ter športnem področju, kjer dosegajo navišje uspehe, dobili priložnost spoznati prestolnico Bavarske, se naužiti športnega duha nogometnih velikanov v Allianz Areni, širiti znanja v največjem evropskem tehniškem muzeju, si ogledati prizorišče nekdanjih poletnih olimpijskih iger, najnovejše modele avtomobilov podjetja BMW in letališki kompleks Red Bulla. Navdušenje nad novimi spoznanji, športnimi idoli, soočenjem z modeli avtomobilov, letal, vesoljskih kapsul ..., o katerih se v šoli učimo in jih le gledamo v učbenikih, je bilo veliko.  Morda bo kmalu kdo med našimi navdušenci nov inovator, konstruktor ali igralec Lige prvakov. Kdo ve?
ČISTILNA AKCIJA
V petek, 6. 4. 2018, smo v okviru naravoslovnega dne izvedli čistilno akcijo. Najprej smo z učenci spregovorili o okoljski problematiki, raziskovanju onesnaženosti našega planeta, kako poskrbeti, da bi onesnaženost zmanjšali, si ogledali video posnetke in prebrali zgodbo na to temo. Učenci so merili temperaturo tal, vode, zraka in ugotavljali, kako sonce segreva naš planet ter se pogovorili o varnosti pred soncem. Izdelali so tudi piktograme, ki nas opozarjajo, kam mečemo odpadke in kako skrbimo za čisto okolje. Tudi reciklirali so odpadno embalažo in izdelke razstavili v eko kotičku.     PGD Paloma Sladki Vrh in učitelji so učencem predstavili prvo pomoč, položaj nezavestnega, oskrbo rane, oživljanje ... Gasilci so jim demonstrirali, kako ravnati v primeru požarov ali prometne nesreče, rokovanje z gasilsko opremo ... Nato smo se vsi skupaj opremili z zaščitnimi rokavicami in vrečami, ki nam jih je priskrbela občina Šentilj, ter se odpravili čistiti bližnjo in širšo okolico šole. Čistilna akcija je bila uspešno opravljena. Vsi skupaj si želimo, da bi bilo odpadkov čim manj.    
NARAVOSLOVNI DAN – DAN ZEMLJE
V petek, 6. 4. 2018, je na Osnovni šoli Sladki Vrh potekal naravoslovni dan, tokrat z naslovom Dan zemlje. Učencem 6-ih in 7-ih razredov so tudi letos člani PGD Sladki Vrh na izredno zanimiv način predstavili teorijo požarne varnosti, osebno zaščito gasilcev, natančno so pokazali, kako se rokuje z gasilskimi aparati, velik poudarek je bil tudi na aktualni temi – travniški požari, kako poteka komunikacija, ko pokličeš na 112, na koncu pa so predstavili še delovanje gasilskega vozila z opremo. Vse delavnice so bile poučne, koristne in učenci so z veseljem poslušali ter v  njih aktivno sodelovali. Še enkrat hvala gasilcem za odlično pripravljeno predstavitev z aktivno udeležbo učencev.. Učenci 8-ih in 9-ih razredov pa so se seznanili s teorijo prve pomoči, s temeljnimi postopki oživljanja, AED, kako ravnati pri poškodbah s tujki, kako postopati, če je oseba nezavestna, kako se imobilizira zlomljen ud, povije rana, kako se uporabi trikotna ruta in kako poteka komunikacija, če pokličeš prvo pomoč. Tudi tukaj so potekale delavnice v sodelovanju med učitelji in člani PGD Sladki Vrh. Po končanih delavnicah v gasilskem domu so se učenci s spremljevalnimi učitelji odpravili po začrtanih terasah in čistili šolsko okolico. Lahko bi rekli, da smo združili prijetno s koristnim.        
VELIKONOČNI ŠAHOVSKI TURNIR
     V ponedeljek se je na Osnovni šoli Sladki Vrh odvijal že tradicionalni velikonočni turnir, ki ga organizira domače Šahovsko društvo Paloma Sladki Vrh. Prijavljenih je bilo 95 tekmovalcev. Turnirja se je udeležila tudi učenka naše šole iz 3. a, Šjama Grobelšek, ki je bila najmlajša udeleženka turnirja. Po 11-ih kolih je prejela nagrado za najboljšo predstavnico nežnejšega spola. Šjami iskreno čestitamo!